Aprašymas
Žolelių arbata „Čiobrelis“
Čiobreliai (Thymus vulgaris) yra universalus augalas su mažais, aromatingais lapais, sumedėjusiu stiebu. Viduržemio jūros regione kilę čiobreliai yra gerai žinomi dėl savo kulinarinio naudojimo ir išskirtinio kvapo. Lapai dažnai būna pilkai žali ir gali skirtis, priklausomai nuo konkrečios čiobrelių veislės. Čiobreliai yra populiari kulinarijos žolė, suteikianti pikantiško ir žemiško skonio įvairiems patiekalams – nuo sriubų ir troškinių iki keptos mėsos ir daržovių. Be kulinarinio panaudojimo, čiobreliai vertinami dėl eterinio aliejaus, kuris naudojamas kvepalams, aromaterapijai ir vaistiniams preparatams gaminti. Puikaus kvapo ir skonio čiobreliai yra plačiai paplitę ir puoselėjami sodų ir virtuvės žolynai visame pasaulyje.
Sudedamosios dalys: smulkinta čiobrelių (Thymus) žolė 100 %.
Grynasis kiekis: 50 g
Paruošimas: 1 (5 g) valgomąjį šaukštą užpilti 200 ml verdančiu vandeniu, pašildyti vonelėje 15min., iškošti, pripildyti virinto vandens iki 200 ml, vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.
Laikymas: laikyti sausoje, tamsioje vietoje.