Aprašymas
Matcha arbata yra žaliosios arbatos rūšis, gaminama iš smulkiai sumaltų aukštos kokybės žaliosios arbatos lapelių. Ji žinomas dėl savo ryškios žalios spalvos ir unikalaus skonio. Ji vertinamas dėl didelės antioksidantų koncentracijos. Matcha gaminama susmulkinant visą arbatos lapelį į smulkius miltelius, kurie vėliau supilami į karštą vandenį. Šis paruošimo būdas leidžia suvartoti visą lapą, maksimaliai padidinant maistinių medžiagų kiekį. „Matcha“ garsėja dėl didelio kofeino kiekio. Ji yra šiek tiek saldaus, augalinio skonio ir dažniausiai naudojama įvairiuose gėrimuose ir desertuose ar arbatai ruošti.
Matcha turtinga: antioksidantais, amino rūgštimis, vitamimais, mineralais ir skaidulomis.
Galima praturtinti košes, jogurtus, dėti į glotnučius – taip padidinsite produkto maistinę vertę.
Karšto gėrimo paruošimas: vienam puodeliui paruošti reikia ( 0,05 arba 1 arbatinis šaukštelis) arbatos miltelių. Užpilti karštu vandeniu ir šluotele energingai išplakti.
Sudėtis: 100% Matcha žaliosios arbatos milteliai.
100 g maistingumas: Energetinė vertė | 1239 kJ/296 kCal |
Riebalai | 5 g |
– iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,88 g |
Angliavandeniai | 38,5 g |
– iš kurių cukrų | 0 g |
Skaidulinės medžiagos | 29,8 g |
Baltymai | 32,4 g |
Druskų | 0,01 g |
Laikymo sąlygos: sausoje, tamsioje vietoje, kambario temperatūroje.
Grynasis kiekis: 100 g