Aprašymas
Dilgėlių šaknys – natūralus turtas su turtinga istorija
Dilgėlių šaknys (Urtica dioica) – tai augalo dalis, kurios nauda ir pritaikymas buvo žinomi dar senovėje. Dilgėlė, dažnai vadinama gamtos “superaugalu”, dėl savo savybių buvo vertinama tiek Europoje, tiek Azijoje, o jos šaknys užėmė svarbią vietą liaudies medicinoje, kulinarijoje ir kasdieniame gyvenime.
Istorinė reikšmė:
Dilgėlių naudojimo istorija siekia tūkstantmečius. Senovės graikai ir romėnai dilgėles augino kaip maistą ir žaliavą gydomiesiems preparatams. Viduramžiais dilgėlių šaknys buvo įtrauktos į daugybę žolelių mišinių, skirtų tonizuojančioms arbatoms, ir laikytos itin vertingu ingredientu. Dilgėlės taip pat buvo naudojamos tekstilėje – iš jų pluošto buvo gaminami tvirti audiniai.
Sudedamosios dalys: 100 % smulkinta dilgėlės (Urtica dioica L.) šaknis.
Produkte gali būti grūdų, kurių sudėtyje yra glitimo, salierų, garstyčių, sezamo, žemės riešutų ir kitų rūšių riešutų, likučių.
Paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį užpilkite stikline verdančio vandens ir uždengę palikite pastovėti apie 15-20 min. Gerkite 2 – 4 kartus per dieną arba naudokite plauti plaukus ir odą.
Laikyti: sausoje, tamsioje, iki 75 % oro drėgnumo patalpoje, ne aukštesnėje kaip +25 °C temperatūroje.
Įspėjimai: nevartokite esant alergijai bet kuriai iš sudedamųjų dalių.
Grynasis kiekis: 50 g